film

Alle films

Nyad

Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin

Met Annette Bening, Jodie Foster, Rhys Ifans
US – 120′
Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Een opmerkelijk waargebeurd verhaal over doorzettingsvermogen, vriendschap en de overwinningskracht van de menselijke geest.

Nyad vertelt een meeslepend hoofdstuk uit het leven van topatlete Diana Nyad. Drie decennia nadat ze het marathonzwemmen opgaf in ruil voor een prominente carrière als sportjournaliste, raakt Diana op 60-jarige leeftijd geobsedeerd door het voltooien van een epische zwemtocht die haar altijd is ontglipt: de 110 mijl lange tocht van Cuba naar Florida, die vaak de ‘Mount Everest’ van zwemtochten wordt genoemd. Diana is vastbesloten om de eerste persoon te worden die deze zwemtocht zonder haaienkooi aflegt. Samen met haar beste vriendin en coach Bonnie Stoll en een toegewijd zeilteam onderneemt ze een spannende, vier jaar durende reis.

Deze inspirerende en spannende film is het regiedebuut van de met een Oscar bekroonde documentairemakers Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin (Free Solo, The Rescue). Zij weten als geen ander extreme sportbeleving te vertalen naar een spannende en overdonderende filmervaring.

22.12.2023, 20:00