film

Alle films

Ontbijtfilm – De beroemde bereninvasie van Sicilië

van Lorenzo Mattotti

IT – 82’

6+

Nederlands gesproken

Ontbijt vanaf 09u30, Film start om 10u30

Fantasierijke en stoere animatiefilm

De beroemde bereninvasie van Sicilië is gebaseerd op het boek van Dino Buzzati. Regisseur Lorenzo Mattotti maakte van het spannende avontuur een visueel spektakel over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen.

Lang geleden verdween Tonio, de zoon van de berenkoning Leonzio. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, vertrekt Koning Leonzio samen met het berenvolk richting de mensenwereld voordat de strenge winter aanbreekt. Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar Tonio te zoeken. Maar Leonzio geeft niet op. Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen.

De beroemde bereninvasie van Sicilië werd geselecteerd voor het Cannes Filmfestival in de sectie Un Certain Regard, en voor het animatiefestival Annecy.

PRAKTISCH

Elke derde zondag van de maand is er een ontbijtfilm i.s.m. Gezinsbond Groot Aalst

Ontbijt 9:30
Film 10:30

Gelieve duidelijk bij je reservatie te vermelden voor hoeveel volwassenen/kinderen je ontbijt wenst te reserveren of enkel een plaatsje in de filmzaal.

Prijs ontbijt + film: 8 € (kinderen tot 12 jaar) / 13 € (volwassenen)

Prijs film zonder ontbijt: 4,5 € (kinderen tot 12 jaar) / 7 € (volwassenen)

Deze ontbijtfilm werd georganiseerd in samenwerking met Gezinsbond Aalst.

 

16.02.2020, 20:00