film

Alle films

Ontbijtfilm: Dilili in Parijs

van Michel Ocelot

FR – 95’

ANIMATIEFILM – NEDERLANDS GESRPOKEN

vanaf 7 jaar

Magische trip door Parijs tijdens de belle époque

Parijs tijdens de belle époque. De jonge, avontuurlijke Dilili komt met een aantal landgenoten vanuit Nieuw-Caledonië naar Parijs. Samen worden zij er tentoongesteld als een illustratie van hoe het Kanak-volk in het overzeese Franse gebied leeft. Al snel maakt Dilili kennis met Orel, een jonge koerier die met zijn triporteur heel Parijs doorkruist. Orel neemt het meisje mee op zijn ritjes door Parijs en leert haar de stad en het kunstenaarsmilieu van binnenuit kennen. Zo ontmoet Dilili heel wat beroemdheden uit die tijd. Via hen komen de twee vrienden meer te weten over de mysterieuze verdwijningen van jonge meisjes. Dilili en Orel beslissen op onderzoek uit te gaan, in de hoop de ontvoerders te kunnen vatten.

Een opgewekte en kleurrijke film over sterke vrouwen en vrouwenrechten. Dankzij de gekende warme, vrolijke animatiestijl van Michel Ocelot en het ontwapenende en oprechte karakter van Dilili is dit een uitbundig en meeslepende film. Boeiend en begrijpbaar voor kinderen vanaf 7 jaar. Charmant, amusant en interessant voor iedereen die ouder is.

Na het prachtige Kirikou en Azur et Asmar weet Michel Ocelot ons weer te betoveren met een nieuwe heerlijke animatiefilm vol dromen, een resem belle époque kunstenaars en een streepje #MeToo.

Praktisch

Elke derde zondag van de maand is er een ontbijtfilm i.s.m. Gezinsbond Aalst

Ontbijt 9:30

Film 10:30

Prijs film zonder ontbijt: 4,5 € (kinderen) / 6 € (volwassenen)

OPGELET: het ontbijt is volledig uitverkocht! Er zijn wel nog plaatsen vrij voor de filmvoorstelling.

 

16.12.2018, 20:00