film

Alle films

Ontbijtfilm/Filmklassieker – The Wizard of Oz – GEANNULEERD

van Victor Fleming

Met Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger

US – 101’

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

vanaf 6 jaar

Somewhere Over the Rainbow blaast 80 kaarsjes uit!

Op een dag wordt Dorothy, een klein meisje uit het Zuiden door een verschrikkelijke orkaan weggerukt uit haar armzalige dagelijkse bestaan en komt terecht in een betoverend land waar eerder ongewone schepsels wonen. Zo wordt ze op weg naar het kasteel van de Tovenaar van Oz vergezeld van een blikken man, een vogelverschrikker en een angstige leeuw!

Deze sprookjesachtige film valt van de ene fabelachtige gebeurtenis in de andere en hoofdactrice Judy Garland werd onsterfelijk van het zwart-witte begin in de ‘echte wereld’ tot de schitterende finale in het feeërieke universum in knallende Technicolor.

Weinig verhalen spreken zo tot de verbeelding als dat van het meisje Dorothy, dat na een tornado terechtkomt in het het magische land Oz. Deze sprookjesachtige en met meerdere Oscars bekroonde musical verliest nooit zijn charme.

Classics Restored brengt grootse films terug op het grote scherm, waar ze thuishoren. Dat gebeurt niet enkel tijdens een jaarlijks festival in Gent, maar ook het hele jaar door over heel Vlaanderen. Maak (opnieuw) kennis met de grootste filmklassiekers, in splinternieuwe digitale restauraties, vertoond in de omstandigheden waarvoor de films gemaakt zijn: op groot scherm geprojecteerd, in een volle, verduisterde cinema.

i.s.m. Cinea (www.cinea.be)

PRAKTISCH

Elke derde zondag van de maand is er een ontbijtfilm i.s.m. Gezinsbond Aalst

Ontbijt 9:30
Film 10:30

Gelieve duidelijk bij je reservatie te vermelden voor hoeveel volwassenen/kinderen je ontbijt wenst te reserveren of enkel een plaatsje in de filmzaal.

Prijs ontbijt + film: 8 € (kinderen tot 12 jaar) / 12 € (volwassenen)

Prijs film zonder ontbijt: 4,5 € (kinderen tot 12 jaar) / 6 € (volwassenen)

Deze ontbijtfilm werd georganiseerd in samenwerking met Gezinsbond Aalst.

 

22.09.2019, 20:00