film

Alle films

Onze Natuur, De Film

Maria Lise Van Lente, Dick Harrewijn, Pim Niesten

Met de stem van Matteo Simoni
BE – 84′
Nederlands gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Onze Natuur, De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen… Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

Onze Natuur, De Film is een spannende en vertederende familiefilm, die iedereen onderdompelt in de prachtige wereld van onze natuur. Het is het hoopvolle verhaal van de versnipperde natuur in België die onder druk staat, maar toch weet te overleven. Het vertelt het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken en de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen…

Met deze film willen de makers élke Belg naar de bioscoop krijgen, van 6 tot 99 jaar, en ouder. De voice-over van Matteo Simoni is verhalend, brengt weetjes en kennis over de Belgische natuur op een toegankelijke manier tot bij een breed publiek.

In de pers

Dankzij ‘Onze natuur’ weten we nu ook dat er in onze regionen magnifieke natuurdocumentaires kunnen worden gefilmd die niet hoeven onder te doen voor de wildlifedocumentaires op de BBC of National Geographic.”
★★★ ½ Humo

Tonen dat onze eigenste natuur even verrassend en sensationeel kan zijn als de savannes en jungles die we altijd in docu’s zien. Ons trots maken op onze natuur.
– Het Laatste Nieuws

De Belgische natuur zoals je die nog nooit gezien hebt.
– De Morgen

24.01.2023, 20:00