film

Alle films

Openluchtfilm: Leto + Meli Melo

aan Villa Vilander (Zomerbar Electrabelsite)

Leto

van Kirill Serebrennikov

Teo Yoo, Irina Starshenbaum, Roman Bilyk

FR/RU – 126′

Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld

Instant cultfilm over de underground muziekscene in Leningrad.

Twee jaar na The Student, een scherpe aanklacht tegen religieus fanatisme in Rusland, gaat de Russische regisseur en toneelschrijver Kirill Serebrennikov de luchtige toer op, met deze grotendeels in zwart-wit gefilmde rockmusical over de underground punkscene van het Leningrad in de vroege jaren ’80. We volgen de gitarist Mike en zijn lief Natasha die de jonge, charismatische zanger Viktor Tsoï ontmoeten. Samen zullen zij de voormalige Sovjet-Unie terug doen rocken, terwijl het repressieve Russische establishment de vrijheidsdrang van de jeugd aan banden legt. “Er zit een lekkere schwung in de film, die in enkele scènes prachtig de sfeer van toen oproept,” schreef De Standaard. De laatste opnamedagen van Leto (‘zomer’ in het Russisch) werden onderbroken toen Serebrennikov in augustus van vorig jaar gearresteerd werd en onder huisarrest geplaatst in Moskou. De montage werkte hij alleen af in zijn appartement.

Meli Melo

van Julian Wolf

Arber Aliaj, Tine Roggeman, Samy Filali, Ashley Ntangu

BE – 19′

Nederlands/Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Een bonte groep jongeren in de grootstad. Vastgeroest in een dagelijkse sleur van hangen en chillen, praten ze meer over hun toekomst dan dat ze er effectief aan werken. Elk van hen worstelt met een zoektocht naar identiteit, ambities en een plek in deze moderne samenleving.

Film begint om 21u

Reserveren is niet nodig – alle films zijn gratis. Zit je graag totaal relaxed? Breng dan zelf je stoel of zitkussen mee! Bij regen gaat de film door in de turbinehal op de Electrabelsite.

Locatie: Terras van Villa Vilander (Zomerbar Electrabelsite) – Erembodegemstraat 4 – 9300 Aalst

23.08.2019, 20:00