film

Alle films

Openluchtfilm: Supa Modo + Mia

in Trefcentrum Moorsel

Supa Modo

van Likarion Wainaina

met Stycie Waweru, Marrianne Nungo, Nyawara Ndambia

DE/KE – 74’

Engels, Kikuyu en Swahili gesproken – Nederlands ondertiteld

Superhelden sterven niet.

Jo is al een tijdje ziek en fantaseert er elke dag flink op los over de helden uit haar lievelingsfilms. De muren van haar ziekenhuiskamer hangen vol met filmposters. In haar dromen is Jo zelf Supa Modo, een held die kan vliegen.
Op een dag krijgen de moeder van Jo en zus Mwix echter slecht nieuws: Jo zal niet meer beter worden. Om nog zoveel mogelijk tijd met haar te kunnen doorbrengen, beslist de moeder Jo mee naar huis te nemen. Van dan af is naar school gaan of buitenspelen er niet meer bij; haar moeder is immers bang dat Jo nog erger ziek wordt. Om haar op te vrolijken, bedenkt Mwix stiekem een plan…

Met een enorm aanstekelijk enthousiasme zet de jonge Stycie Waweru de rol van Jo neer. Zonder afbreuk te doen aan de ernst van de zaak, leest Supa Modo als een liefdesverklaring aan de kracht van fantasie, optimisme en levendigheid. Tegelijk schiet hij goed raak op de gevoelige snaar. Heerlijk om naar te kijken, met een zakdoek in de hand. Aarzel niet en vlieg mee op de vleugels van deze superheld!

Mia

van Wouter Bongaerts

met Janne Maeseele, Veerle Dobbelaere

BE – 9’

De kleine Mia raakt in de drukte van de stad gescheiden van haar overwerkte moeder. Ze begint te zwerven door de stad, ontmoet een nieuwe vriend en ontdekt de verborgen geheimen die de wereld doen draaien.

Film begint om 21u

Bar open vanaf 20u

Reserveren is niet nodig – alle films zijn gratis. Zit je graag totaal relaxed? Breng dan zelf je stoel of zitkussen mee! Bij regen gaat de film door in het Trefcentrum van Moorsel.

Locatie: Trefcentrum Moorsel – Bergsken 1a – 9310 Aalst

30.08.2019, 20:00