film

Alle films

Openluchtfilm: The Favourite

in De Gendarmerie

van Yorgos Lanthimos

met Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz

US – 119′

Engels gesproken – Nederlands ondertiteld

Film begint om 21u

Bar open vanaf 20u

Met voorsprong het meest getikte kostuumdrama ooit.

In het begin van de 18de eeuw zit de Engelse koningin Anne op de troon. Ze is een beetje ziekelijk, dus laat ze haar bijzonder goede vriendin Lady Sarah, gravin van Marlborough, het gros van haar zaken regelen. De dynamiek van hun samenwerking komt echter onder druk te staan wanneer Lady Sarahs jongere nicht Abigail aan het paleis komt werken als dienstmeid. Sarah en Abigail raken al snel verwikkeld in een hevige strijd om koningin Annes vriendschap en vertrouwen.

The Favourite is ondertussen al de derde Engelstalige film van Grieks regisseur Yorgos Lanthimos. Zijn vorige films, The Lobster en The Killing of a Sacred Deer, toonden zijn grote kwaliteiten als auteur van absurde en mysterieuze cinema. In tegenstelling tot die anderen, schreef hij zijn nieuwste film niet zelf maar ging hij aan het werk met een script van Deborah Davis en Tony McNamara. Niet getreurd, ook The Favourite is een uitstekende film met knallende acteerprestaties en een intrige dat zijn oeuvre alle eer aandoet.

Yorgos Lanthimos triomfeert aan het Britse hof met The Favourite, een heerlijk vileine satire vol koninklijke en andere intriges.

Reserveren is niet nodig – alle films zijn gratis. Zit je graag totaal relaxed? Breng dan zelf je stoel of zitkussen mee! Bij regen gaat de film door in de loods op De Gendarmerie.

Locatie: De Gendarmerie – Denderstraat 22 – 9300 Aalst

01.08.2019, 20:00