film

Alle films

Parasite

van Bong Joon-ho

Volzet – extra voorstelling op zo 1 maart 20u.

Met Song Kang-ho, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik, Jang Hye-jin

KR – 131′

Koreaans Gesproken, Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u

Parasite schrijft Oscar-geschiedenis!

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Parasite van regisseur Bong Joon-ho (The Host, Snowpiercer) won vorige zondag 4 Oscars (Beste Film, Beste Regisseur, Beste Internationale Film & Beste Originele Scenario). Het is de eerste keer dat een niet-Engelstalige film de Oscar voor Beste Film wint. Dé film van 2019 won eerder de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes, de Golden Globe voor Beste Niet-Engelstalige Film, de Critics Choice Award voor Beste Regie en Beste Niet-Engelstalige Film, de Writers Guild of America voor Beste Originele Scenario en de BAFTA awards voor Beste Originele Scenario en Beste Niet-Engelstalige Film.

Parasite: de meest onweerstaanbare Gouden Palm in jaren.
★★★★★ – De Morgen

Koldereske clash der klassen. Een hoogst entertainende mix van satire en suspense die terecht werd bekroond met de Gouden Palm.
★★★★★ – Focus Knack

Maar ga nu vooral eerst naar de Zuid-Koreaanse film Parasite. Het is een slimme, komische thriller en een lust voor oog en oor.
★★★★ – De Standaard

29.02.2020, 20:00