film

Alle films

Piranhas

van Claudio Giovannesi

Met Francesco Di Napoli, Mattia Piano Del Balzo, Viviana Aprea

IT – 105′

Italiaans gesproken, Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u

Rauwe maffiafilm over de jongste rekruten

Zes jongens scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van de wijk Sanità in Napels. Onverschrokken waaghalzen zijn het die snel geld willen verdienen en indruk maken op hun ‘helden’ van de Napolitaanse Camorra.
Deze 15-jarigen dragen merkkleding en de nieuwste sneakers, ze gebruiken de daken van de stad om hun wapens te testen. Ze handelen in drugs en deinzen er niet voor terug om een schot te lossen. Hun leider Nicola kent de regels van het spel: hij daagt een van de oude bazen uit voor een snelle weg naar de top. Maar wie vandaag de leiding heeft, kan morgen net zo makkelijk dood zijn.

Piranhas is gebaseerd op de roman La paranza dei bambini (De kinderen in de sleepnetten) van de succesvolle Napolitaanse schrijver Roberto Saviano die ook het scenario voor de film schreef. La paranza dei bambini verwijst naar de naam van een juridisch onderzoek naar de kinderen die door de Camorra als volwassenen worden ingezet. Hun onschuld maakt ze onzichtbaar.
Van Roberto Saviano’s debuutroman Gomorra werden wereldwijd tien miljoen exemplaren verkocht en hij leeft vanwege dit boek al meer dan tien jaar lang een ondergedoken en zwaarbeveiligd bestaan.

Coming-of-age op zijn Napolitaans.
★★★ – VPRO Cinema

04.12.2019, 20:00