film

Alle films

Poesía sin fin

Een film van Alejandro Jodorowsky

met Adan Jodorowsky, Brontis Jodorowsky, Leandro Taub, Pamela Flores

CL/UK/FR – 128’

Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld

De film begint om 20u

Een energieke en carnavaleske film, sensueel en ontroerend, gewijd aan leven en schoonheid.

Wegens Carnaval zal ons café niet geopend zijn voor en na de film.

De Chileens-Franse avant-garde kunstenaar Alejandro Jodorowsky worstelt zich als tiener los van zijn tirannieke vader die hem in de  kruidenierszaak aan het werk zette. Hij wil zijn eigen weg gaan en zal nooit de zoon zijn die zijn vader wil. In het Chili van de jaren ‘40 leert hij beroemdheden als Enrique Lihn en Nicanor Parra kennen en duikt hij onder in de avant-garde kunstwereld van het surrealisme. Allen leven ze alsof het leven één groot poëtisch experiment is: sensueel, authentiek, vrij, doldwaas.

Poesía sin fin is zo energiek, en zit zo vol met de meest prachtige visuele vondsten, dat je niet anders kan denken dan dat dit gemaakt moet zijn door een enorm gedreven jong talent. De regisseur is echter nu 87 jaar oud en heeft al een rijke, zeer diverse carrière achter de rug. Van tarotkaartlezer en psychotherapeut tot scenarioschrijver, van graphic novelist tot historicus.

Als filmmaker werd Alejandro Jodorowsky wereldberoemd in de jaren ’70 en ’80 met films waarin hij een ongekende visuele verbeeldingskracht combineerde met psychomagie (dit laatste kan je omschrijven als een door Jodorowsky zelf ontwikkelde mix van psychotherapie en shamanisme). Twee jaar geleden verraste hij de wereld met La Dansa de la realidad, een autobiografische film over zijn kinderjaren waarin hij zijn unieke beeldende vertelkracht combineert met een magisch, wonderschoon en ontroerend verhaal. Poesía sin fin is het vervolg hierop en volgens het toonaangevende Variety ‘his best film yet’.

13.02.2018, 20:00