film

Alle films

Queen & Slim

van Melina Matsoukas

Met Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Bokeem Woodbine

VS – 132′

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 22u

Als haat regeert, is liefde een daad van activisme

Prijs: 2 euro, Uitpas 1,5 euro

Tinder kan al eens een onverwachte match opleveren. Hij is een luid kauwende maar verder voorname jongeman die niet drinkt, “TRUSTGOD” als nummerplaat op zijn auto heeft hangen en speciaal een cafeetje met een zwarte eigenaar uitkiest, zij is een ambitieuze advocaat die net een zaak heeft verloren die haar zwarte cliënt zijn leven zal kosten. Na een vrij ongemakkelijke eerste – en als het van haar afhangt enige – date, worden de twee onderweg naar huis in de auto tegengehouden door een witte politieagent.

De setting in hedendaags Amerika voorspelt weinig goeds: de interactie tussen de agent en de twee inzittenden escaleert gruwelijk. Vrezend voor een oneerlijk proces in een staat waar de doodstraf nog steeds gehandhaafd wordt, slaan de twee op de vlucht. Niet lang daarna gaan de beelden van de bodycam van de agent viraal en worden Queen & Slim het boegbeeld van natiewijde protesten.

Melina Matsoukas maakte van deze meanderende roadmovie haar langspeeldebuut, maar won eerder ook al een Grammy met haar ‘Formation’-video voor die andere Queen.

Deze film is onderdeel van KOER&TOER. Vanaf 30 juli geniet je 5 weekends lang van een gevarieerd programma op de prachtige binnenKOER van de Pupillen aan de Graanmarkt in Aalst. Een samenwerking van De Werf, Utopia, CIRK!, Kunstoevers, Biensoigné, Cinema en Netwerk Aalst.

15.08.2020, 20:00