film

Alle films

Reality

Tina Satter

Met Sydney Sweeney, Josh Hamilton, Marchánt Davis,
US – 83′
Engels gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 20u00

Reality Winner is een doorsnee twintiger: ze is dol op haar huisdieren, houdt van reizen, doet aan CrossFit en deelt selfies met haar volgers op social media. Maar als Reality na wat boodschappen op 3 juni 2017 thuiskomt, treft ze daar twee FBI-agenten aan. Winner, een luchtmacht veteraan en yoga instructeur, wordt ter plekke ondervraagd over haar werk bij de inlichtingendienst en in het specifiek of ze een geheim document heeft gelekt over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016.

Aan de hand van de dialogen die letterlijk uit het originele FBI transcript zijn gehaald, toont Reality wat er die middag in het huis van Winner plaatsvond.

Rising star Sydney Sweeney speelt Reality Winner. Ze wordt thuis ondervraagd over haar werk bij de inlichtingendienst en in het specifiek of ze een geheim document heeft gelekt over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016.

In de pers

Reality is een fascinerende reconstructie dankzij de schitterende acteurs.
★★★ ½ – Humo

Sweeney zet in ‘Reality’ een grote stap als actrice. Ze is vooral bekend geworden als wulpse tiener (uit series als ‘Euphoria’ en ‘The White Lotus’), maar bewijst hier dat ze veel meer in haar mars heeft. 90 minuten lang zit de camera letterlijk op haar huid, tot ze kraakt. Sweeney draagt de hele film op haar tere schouders. Een ijzersterke vertolking.
VRT – Lieven Van Gils

Sydney Sweeney draagt niet zomaar dit verhaal, zij is de hele film.
– De Standaard

06.10.2023, 20:00