film

Alle films

Rocks

van Sarah Gavron

Met Bukky Bakray, Kosar Ali, D’angelou Osei Kissiedu, Shaneigha-Monik Greyson

UK – 93’

Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld

Film speelt om 17u & om 20u

Een krachtig vrouwenportret in de stijl van Ken Loach

De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

Regisseur Sarah Gavron werkte voor Rocks met veel getalenteerde vrouwelijke crewleden, onder wie Hélène Louvart, de cameravrouw achter Alice Rohrwacher’s
Lazzaro Felice. Na de wereldpremière in Toronto reisde Sarah Gavron met Rocks naar het IFFR, waar de film werd omarmd door pers en publiek. Op het BRIFF, Brussels International Film Festival, won Rocksin september nog de Internationale Juryprijs.

Rocks is een film van regisseur Sarah Gavron (Suffragette): een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen. “In de geest van Ken Loach’s Kes of Céline Sciamma’s Girlhood.
★★★★★ – The Guardian

 

Tickets koop je op onze site via de knop “TICKETS” (rechts boven).

Heb je nog een oude filmkaart? Neem ze mee naar de film en ruil ze aan de kassa om tot cadeaubonnen, deze kan je daarna gebruiken om online je ticket te reserveren.

27.11.2020, 20:00