film

Alle films

So Long, My Son

van Wang Xiaoshuai

Met Wang Jingchun, Yong Mei, Ai Liya, Qi Xi, Wang Yuan, Du Jiang, Cheng Li

CN – 185’

Madarijns gesproken, Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u

Onweerstaanbaar Chinees epos

Twee gezinnen groeien vanaf de jaren ’80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Hun wegen scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk. Te midden van een land in ontwikkeling blijken families, vriendschappen, liefde en het lot ook aan veranderingen onderhevig te zijn. Hoewel de beide gezinnen na al die jaren uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektocht naar de waarheid en drang naar verwerking van de tragedie altijd hetzelfde gebleven. Soms kan het echter een leven lang duren voordat men klaar is om vaarwel te zeggen.

Het is een onweerstaanbaar epos dat drie decennia Chinese geschiedenis overspant en daarmee herinneringen oproept aan Meglio Gioventu en voor sommigen zelfs Novecento.

So Long, My Son won de Zilveren Beer voor Beste Acteur en Actrice op de jongste Berlinale en beste film op het Filmfestival van Brussel.

De Chinese eenkindpolitiek heeft een onbarmhartige invloed op het koppel in het even aangrijpende als vernuftige So Long My Son van regisseur Wang Xiaoshuai, op dit moment met voorsprong de beste film van 2019.
★★★★★ – De Morgen

Wie zich overgeeft aan ‘So long, my son’, zit gebeiteld voor een diepe emotionele ervaring.
Gaandeweg loopt je emmertje van emoties vol – en tenslotte over. Schitterend.

★★★★★ – De Standaard

De film voelt aan als het magnum opus van een meester op de top van zijn kunnen. Wanneer drie uur na Xingxings trieste lot aan het waterreservoir de eindcredits rollen ben je een ontroerende, meeslepende, heel toegankelijke en vernuftig gemaakte kaleidoscoop rijker.
★★★★ – Focus Knack

De film is tegelijk een ambitieus portret van 30 jaar Chinese geschiedenis een eenvoudig verhaal over ouders en kinderen.
★★★★★ – De Tijd

15.10.2019, 20:00