film

Alle films

Spy school

EYE SPY FILM NIGHT

In het kader van SPY SCHOOL doet Netwerk Film een nachtje door met een aangepast programma. Van avond over nacht tot ochtend: het programma is zowel geschikt voor nachtraven als de allerkleinsten en hun ouders.

De leidraad voor de filmkeuze is een filmlijst die voormalig CIA-officier Kenneth A. Daigler samenstelde. Kenneth A. Daigler geeft via Skype een korte inleiding vòòr elke film.

De avond gaat van start met Bureau d’Alimentation; zij voorzien een diner waar je van achterover valt. ‘s Morgens voorzien we ontbijt en sluiten we af met een familiefilm.

SPY SCHOOL is een reeks lezingen en workshops van de Kroatische theaterregisseur Tea Tupaji?. Na een ontmoeting met Israëlische veiligheidsagenten op de luchthaven van Tel Aviv werd zij gefascineerd door de ondervragingstechnieken en spionagemethodes van geheime diensten.

PRAKTISCH

Prijs Bureau d’Alimentation + Eye Spy Film Night + ontbijt:
25 €

Prijs Eye Spy Film Night + ontbijt: 12 €

Prijs ontbijt + De buurtspion: 7 € (kinderen) / 12 € (volwassenen)

Gebruik jouw ticket voor Eye Spy Film Night zoals je wilt; kijk films tot je moe bent (wij voorzien slaapzakken en kussens voor de die hard fans die heel de nacht willen meekijken), ga naar huis om te slapen, keer terug voor het ontbijt — en alle combinaties daartussen.

Laat ons weten dat je komt, en of je al dan niet meedoet aan Bureau d’Alimentation via de reservatieknop onderaan deze pagina of door te bellen naar 053 70 97 73.

PROGRAMMA

19:00 Bureau d’Alimentation, Spy Special

20:00 Tinker, Tailor, Soldier Spy van Tomas Alfredson

Met Gary Oldman, Tom Hardy, Colin Firth, Benedict Cumberbatch

UK – 127’ – 2011

Engels gesproken – Nederlands ondertiteld

We noteren 1973. Tijdens de sombere dagen van de Koude Oorlog wordt spionageveteraan George Smiley (Gary Oldman) ontslaan uit de Britse geheime dienst na een gefaalde operatie in Tsjechoslowakije die leidde tot de gevangenneming van agent Jim Prideaux. Wanneer vermoedens rijzen dat er een Russische dubbelspion werkzaam is, wordt Smiley teruggeroepen door de MI6 om deze Sovjetagent te ontmaskeren.

Bekijk de trailer hier.

22:30 The French Connection van William Friedkin

Met Gene Hackman, Fernando Rey, Roy Scheider, James Fox

US – 104’ – 1971

Engels gesproken

Een politiedrama rond “Popeye” Doyle en “Cloudy” Russo, twee agenten in New York, die pogen een enorme heroïnelevering afkomstig uit Frankrijk te onderscheppen.

Bekijk de trailer hier.

00:30 The Day of the Jackal van Fred Zinneman

Met Edward Fox, Michael Lonsdale en Alan Badel

UK/FR – 143’ – 1973

Engels, Italiaans, Frans gesproken – Engels ondertiteld

Een huurmoordenaar met als codenaam ‘Jackal’ (Edward Fox) plant zijn volgende moord. Slachtoffer van dienst is Charles de Gaulle, huidig president van Frankrijk.

Bekijk de trailer hier.

03:00 The Manchurian Candidate van John Frankenheimer

Met Frank Sinatra, Laurence Harvey, Janet Leigh en Angela Lansbury

US – 126’ – 162

Engels gesproken

Tijdens de Koreaanse Oorlog worden Bennett Marco (Frank Sinatra) en Raymond Shaw (Laurence Harvey) samen met enkele andere soldaten gevangen genomen en gehersenspoeld door Koreaanse en Russische communisten.

Bekijk de trailer hier.

05:15 The Spy Who Came in from the Cold van Martin Ritt

Met Richard Burton, Claire Bloom en Oskar Werner

UK – 112’ – 1965

Engels gesproken

Tijdens de Koude Oorlog wordt Brits agent Alec Leamas gedwongen te stoppen met veldoperaties om een undercover missie aan te gaan achter het Ijzeren Gordijn.

Bekijk de trailer hier.

07:30 Argo van Ben Affleck

Met Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin

US – 120’ – 2012

Engels gesproken – Nederlands ondertiteld

1979: onder het mom van een Hollywood producer die op zoek is naar de geschikte locatie voor een science fiction film lanceert een CIA agent een riskante operatie om zes gegijzelde Amerikanen in Iran te redden van.

Bekijk te trailer hier.

09:30 Filmontbijt

10:30 Buurtspion van Karla von Bengston

DK – 75’
Nederlands gesproken

De tienjarige Agathe-Christine is een buitenbeentje én gek op mysteries. Ze wil graag privédetective worden. Een kantoor heeft ze al: in hun nieuwe huis in de stad, tovert ze de kelder om tot een klein detectivebureau.

Bekijk de trailer hier.

25.05.2018, 20:00