film

Alle films

Steven stelt voor: Hugo

Martin Scorsese

Met Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Christopher Lee
US – 126′
Engels gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 20u00

 

Netwerk Aalst vrijwilliger en filmfreak Steven Claessens stelt zijn favoriete films voor. Hij vertelt je graag waarom ook jij deze film moet gezien hebben. Steven stelt voor trapt af met Hugo van Martin Scorsese. Steven verwent je tijdens de feestdagen met vier filmavonden om duimen en vingers af te likken.
Tip: Geef een filmticket cadeau en geniet samen met je liefde, familie en vrienden!

Parijs, de jaren dertig van de vorige eeuw. Het weesjongetje Hugo Cabret zorgt ervoor dat de stationsklok op tijd blijft lopen, maar moet zich wel verstoppen voor de wrede stationsinspecteur. Die wil niets liever dan het jochie in de boeien slaan en hem voor een verplichte heropvoeding naar het weeshuis sturen. Hugo heeft zijn vrijheid echter hard nodig om het mysterie op te lossen dat zijn overleden vader hem achterliet: een automaton. Wanneer het Hugo lukt om deze mechanische pop aan de praat te krijgen, brengt hem dat samen met zijn vriendinnetje Isabelle op het spoor van het best bewaarde geheim uit de filmgeschiedenis…

Met een cameo van Martin Scorsese als fotograaf.

In de pers

‘Kom en droom met mij,’ horen we in ‘Hugo’ iemand zeggen. Het is veel méér dan zomaar een oneliner; het is een spiritueel statement, recht uit de ziel van één van de grootste cineasten van onze tijd. ‘Hugo’ is het mooiste geschenk dat een mens zich kan dromen – van Marty, voor ons.
★★★★ – Humo

30.12.2022, 20:00