film

Alle films

Tapasfilm – Alcarras

Carla Simón

Met Jordi Puyol Docet, Xènia Roset, Anna Otin, Albert Bosch, Ainet Jounou, Josep Abad, Berat Pipó
ES – 119′
Catalaans gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Tapas vanaf 18u00, Film start om 20u00

Zo lang ze zich kunnen herinneren besteedt de Solé familie de zomer aan het oogsten van perziken op hun boomgaard in Alcarràs. Dit jaar kan echter de laatste keer zijn, als blijkt dat de eigenaar overweegt het land te verkopen. Er liggen plannen op tafel om de perzikbomen te kappen en zonnepanelen te plaatsen. Een breuk binnen de hechte familie is het gevolg, die hierdoor het risico loopt meer dan alleen hun huis te verliezen.

Winnaar van de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn 2022.

TAPASFILM voor Kom op tegen Kanker

Kom al helemaal in de sfeer van deze Catalaanse film met een aperitiefbordje vol tapas en een glas cava (of een andere drank naar keuze). De opbrengst gaat integraal naar de stichting Kom op tegen Kanker!

Deze actie kadert binnen onze deelname aan het 1000 km-weekend van Kom op tegen Kanker. Voor we kunnen meedoen moet er een som geld opgehaald worden en hierdoor hebben we al enkele acties op poten gezet zoals de verkoop van de steunkousen, het soepcafé en carnaval voor Kom op tegen kanker.

PRAKTISCH

Tapas en Cava 18:00, Film 20:00
Boek je tapas vóór 23/03!!!
Prijs film met tapas en een glas cava: € 20 / € 14 (kansenpas)
Prijs film: € 7,5  / € 1,5 (kansenpas)

Steun

Steun Kom op tegen Kanker en kom op 25 maart naar Cinema Netwerk Aalst voor een ontbijt en/of avondfilm.
Je kan ons team ook steunen door een gift te storten via www.de1000km.be
Of op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 met als mededeling ‘170-247-348 gift’ (belangrijk!). Vanaf 40 euro per jaar is zo’n gift fiscaal aftrekbaar.

In de pers

De thematiek van ALCARRAS is droevig, actueel en politiek : kleinschalige familielandbouw is niet of amper rendabel. Maar de Catalaanse regisseuse Carla Simon, nicht van perziktelers in het Alcarras van de titel, won er de Gouden Beer bovenal mee door het kleine verhaal in geuren en kleuren te vermelden. Ze bereikt er een authenticiteit mee die zelfs de broers Dardenne hun pet doet afnemen. Carla Simon is de Catalaanse Lukas Dhont.
★★★★ – Knack Focus

Alcarràs toont de menselijke kostprijs van een geglobaliseerde wereld. Dat doet Simón zonder sentiment of miserabilisme; onder de Catalaanse zon bruist ook heel wat levensvreugde. Toch laat de film je achter met intense spijt om een verloren paradijs. Simón brengt deze wereld zo intens tot leven dat het pijn doet om haar voor je ogen te zien verdampen.
★★★★- De Morgen

Een weemoedig Catalaans boerendrama.
★★★★ – BRUZZ

25.03.2023, 20:00