film

Alle films

Te gast: Wat hebben we verdiend vandaag?

van Brecht Vanhoenacker

Filmmaker Brecht Vanhoenacker volgde anderhalf jaar lang werk en leven op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. De landbouwers vertellen in Wat hebben we verdiend vandaag? over de hindernissen en vragen waar zij elke dag mee geconfronteerd worden en nemen de tijd om uit te leggen waarom ze met hart en ziel voor hun stiel gekozen hebben en blijven kiezen.

Landbouwers zijn een levensnoodzakelijke schakel in onze voedselketen. Ze zijn zich bewust van die verantwoordelijkheid, werken keihard en lopen over van passie en toewijding voor hun land en de dieren. ‘Boeren is geen job, het is een manier van leven’ zegt één van de landbouwers daarover in deze film. Wat de landbouwers daarvoor terugkrijgen staat helaas niet in verhouding tot de inspanningen en opofferingen die zij elke dag doen. Ze zijn overgeleverd aan een onvoorspelbare, ruwe markt en voelen hoe de consument zijn verbinding met de boerenstiel verloren heeft.

Met Wat hebben we verdiend vandaag? wilt Victoria Deluxe een fundamentele bijdrage leveren aan de beeldvorming over de staat van de landbouw in Vlaanderen.

Wat hebben we verdiend vandaag? is een film van Victoria Deluxe in samenwerking met Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond, Boeren op een Kruispunt en Landelijke Gilden en met steun van Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling – Omgevingskwaliteit door Samenwerking en de Provincie Oost-Vlaanderen

19u30 u – INLEIDING door Delfien Vereecken van de Seizoenschuur

20u00 – FILM

21u30 – KORTE KETEN-HAPJES door Qarfa

Tickets:
€ 6 (gangbaar tarief)
€ 1,5 (kansentarief)
filmkaart € 50 (9+1 gratis)

 

08.05.2019, 20:00