film

Alle films

The Biggest Little Farm

van John Chester

US–92’

Engels gesproken, Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u

Duurzame dromen

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen en het bewijs dat duurzaam leven mogelijk is.

Cameraman John Chester en zijn vrouw Molly wonen in een klein appartement in Los Angeles. Molly is culinair recensent en chef-kok en droomt er al jaren van om een duurzame boerderij te beginnen waar ze haar eigen producten kan verbouwen. Hun nieuwe huisgenoot, de innemende hond Todd, geeft hen een duwtje in de goede richting en ze besluiten hun wens te realiseren. Met de hulp van investeerders schaffen ze een stuk grond aan buiten de stad. Het dorre land wordt volgens een ingenieus systeem bebouwd en met de komst van varkens, eenden en kippen wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen, maar ontdekken ook dat de kracht van de natuur de remedie kan zijn bij het bestrijden van diverse plagen, waardoor pesticides overbodig zijn. De documentaire zit vol met adembenemende beelden van flora en fauna, waaronder Emma, het varken, wie je hart zal stelen. The Biggest Little Farm is een hoopvol sprookje over hoe de mens in harmonie met de natuur kan leven.

Een uiterst inspirerende en ontroerende reflectie op landbouw, natuur en het welzijn van de gehele planeet. ★★★★★ – Filmtotaal

13.09.2019, 20:00