film

Alle films

The Farewell

van Lulu Wang

met Awkafina, Tzi Ma

US/CN – 100’

Engels/Mandarijns gesproken, Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 22u

Aangrijpend familieportret dat draait om liefde, warmte, verlies en afscheid nemen.

Prijs: 2 euro, Uitpas 1,5 euro

Wanneer de familie van Billi er achterkomt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar eigenzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.

In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt scenariste/regisseuse Lulu Wang een afscheidslied met warmte en liefde, terwijl een uitstekende ensemble cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven.

De film leverde Awkwafina een Golden Globe op voor beste actrice in musical/komedie.

In de pers

Wang onderscheidt haarzelf als een spannende, nieuwe stem in film door één van de meest gevoelige, beste verhalen van het jaar te vertellen. – The Atlantic

The Farewell is a stoic and honest representation of a flawed and lovely family coming to terms with the inevitable. – Associated Press

Extraordinary on every level. – Rolling Stone Magazine

Deze film is onderdeel van KOER&TOER. Vanaf 30 juli geniet je 5 weekends lang van een gevarieerd programma op de prachtige binnenKOER van de Pupillen aan de Graanmarkt in Aalst. Een samenwerking van De Werf, Utopia, CIRK!, Kunstoevers, Biensoigné, Cinema en Netwerk Aalst.

21.08.2020, 20:00