film

Alle films

The Human Voice (incl drankje)

van Pedro Almodóvar

Met Tilda Swinton

ES – 30′

Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld

Prachtige korte Engelstalige Almodóvar met een gratis drankje om na te genieten.

Een vrouw (Tilda Swinton) komt thuis en wacht op de man die haar verlaten heeft. Zijn koffers staan klaar, maar hij komt niet. Ook de hond is rusteloos zonder zijn baasje. Tijdens een telefoongesprek tussen de vrouw en haar ex-geliefde worden we deelgenoot van haar wanhoop, rusteloosheid en sarcasme. Haar wereld stort ineen. Eerst figuurlijk, daarna letterlijk.

The Human Voice is een korte film van Pedro Almodóvar, gebaseerd op het beroemde toneelstuk La voix humaine van Jean Cocteau. In Tilda Swinton vond Almodóvar de ideale vertolker van het personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw.

The Human Voice is de eerste Engelstalige film van Pedro Almodóvar. Zoals altijd met aandacht voor detail, schitterend design en felle kleuren. Tilda Swinton is adembenemend in een decor dat laat zien hoe dicht het leven bij het theater staat. Zo kennen we Almodóvar. De film ging in première op het filmfestival van Venetië.

Hoewel kort, een psychologisch grand cru-triootje van klasbakken Almodóvar, Swinton en Cocteau. – Film

Almodóvar, Cocteau en Swinton: dat kan nooit rommel, of zelfs middelmaat opleveren. – Gazet van Antwerpen

Almodóvar condenseert zowat zijn hele carrière, zowel stilistisch als thematisch, in dertig elegante minuten. Hoofdactrice Tilda Swinton surft met verbluff en gemak op de constant wisselende emoties van haar personage.– De Tijd

18.06.2021, 20:00