film

Alle films

The Last Duel

Ridley Scott

Met Jodie Comer, Adam Driver, Matt Damon, Ben Affleck
US – 152′
Engels gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 20u00

Netwerk Aalst vrijwilliger en filmfreak Steven Claessens verwent je tijdens de feestdagen met vier filmavonden om duimen en vingers af te likken.
Tip: Geef een filmticket cadeau en geniet samen met je liefde, familie en vrienden!

Frankrijk, 14de eeuw. Wanneer ridder Jean de Carrouges terugkeert van een veldtocht beweert zijn vrouw Marguerite dat Jacques Le Gris haar verkracht heeft. Ooit waren beide mannen vrienden, maar Le Gris koos de de kant van graaf Pierre d’Alençon in de hoop een stuk land van Jean te pakken te krijgen. Le Gris ontkent de misdaad, maar Marguerite beschuldigt hem openlijk waardoor een duel onvermijdelijk is. Haar beschuldiging brengt ook haar eigen leven in gevaar, want de uitslag van een duel wordt gezien als Gods manier om te onthullen wie de waarheid sprak.

De legendarische Britse regisseur Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator, The Martian) is ondertussen 84, maar levert nog een visueel overdonderende film af met een indrukwekkende sterrencast: Matt Damon, Adam Driver, Ben Affleck en de intrigerende Jodie Comer (Killing Eve). In drie delen wordt het verhaal verteld telkens vanuit een ander standpunt, dat van de twee duellisten en van Marguerite. Een meeslepende film met een authentieke middeleeuwse setting, inclusief een van de meest memorabele kapsels waarmee Matt Damon ooit heeft rondgelopen.

 

 

In de pers

‘The Last Duel’: MeToo en nekmatjes in de middeleeuwen
★★★★ – De Morgen

MeToo in maliënkolders. 
★★★★ – Het Nieuwsblad

Elke slag met het zwaard, elke houw met een bijl, elke stoot met een lans, elke beuk met de vuist, is bijna voelbaar door de perfecte combinatie van beeldmontage en geluidsmixage.
★★★★ – Filmtotaal

Schitterend om te zien hoe de makers het genre van de ridderfilm aangrijpen om een verhaal over seksueel wangedrag te vertellen (…) Zijn allerbeste werk.
★★★★ – Humo

Relevantie, psychologische diepgang, suspense, spelplezier én op de koop toe een zinderend, brutaal eindduel waarin Scott nog maar eens zijn visuele meesterschap bewijst.
★★★★ – De Morgen

Een schitterende, provocerende film (…) Zal gegarandeerd nog stof doen opwaaien. Op naar de Oscars!”
– De Standaard

 

03.01.2023, 20:00