film

Alle films

The Last Male on Earth

van Floor van der Meulen

NL/BE – 72′

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 20u

Even was hij wereldnieuws: Sudan, de allerlaatste noordelijke witte neushoorn op aarde, overleed in Kenia in maart 2018. Hij was dan wel de laatste, maar hij was zeker niet alleen.
Verzorgers ontfermden zich dag en nacht over hem, gewapende bodyguards bewaakten hem, toeristen kwamen van over de hele wereld langs om een glimp op te vangen, en journalisten van alle bekende media vertelden zijn verhaal.

Ondertussen werken wetenschappers, tot op de dag van vandaag, aan innovatieve technieken om de soort alsnog terug te zetten op aarde. Al die mensen komen langs in The Last Male on Earth, met te midden van hun de majestueuze neushoorn. Terwijl de dagen aftellen naar zijn onvermijdelijke einde.

Floor van der Meulen is een Nederlandse filmmaker en studeerde film aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In 2014 maakte ze haar internationaal debuut als documentaire filmmaker met aradijsbestormers. Een jaar later maakte ze haar internationaal gelauwerde documentaire 9 Days – From My Window In Aleppo die over de hele wereld op filmfestivals vertoond werd en in 2016 de European Film Award voor beste kortfilm won. In datzelfde jaar maakte ze ook haar fictiedebuut met In Vrijheid en bracht ze ook een vervolgverhaal uit over het leven in Aleppo: Greetings from Aleppo.

Statische, mooi gekadreerde intermezzo’s… een mooie docu.
★★★ – FocusKnack

Heeft iemand het nummer van Noach? Misschien is het tijd om aan de bouw van de Ark te beginnen?
★★★ – Humo

Een verrassend menselijke documentaire over een onmenselijk behandelde diersoort. Een intiem portret.
★★★ – De Morgen

Floor van der Meulen schetst de situatie met de elegantie en het inlevingsvermogen die Christina Vandekerkhove etaleerde in Rabot.
Vertigo

08.11.2019, 20:00