film

Alle films

The Lost Daughter

van Maggie Gyllenhaal (geannuleerd)

Met Olivia Colman, Dakota Johnson, Jessie Buckley, Peter Sarsgaard, Ed Harris

US – 122′

Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u00

In The Lost Daughter neemt de strandvakantie van Leda een duistere wending wanneer zij wordt geconfronteerd met haar verleden. Een drama gebaseerd op de succesvolle roman geschreven door Elena Ferrante.

Tijdens een zomervakantie aan zee bekijkt hoogleraar Leda van onder haar parasol bewonderend naar de idyllische relatie van een jonge moeder en haar dochtertje. Langzaam ontwikkelt zij een obsessie met de twee en Leda wordt overweldigd door haar eigen herinneringen aan de intensiteit van het moederschap waar zij op jonge leeftijd mee te maken heeft gehad. Door een impulsieve daad belandt Leda in een vreemde en onheilspellende wereld van haar eigen geest waarin zij wordt gedwongen de keuzes die zij heeft gemaakt en de daarbij behorende gevolgen onder ogen te zien.

The Lost Daughter is het straffe regiedebuut van Maggie Gyllenhaal (Crazy Heart, The Kindergarten Teacher). De film werd op het Filmfestival van Venetië bekroond met een Gouden Leeuw voor Beste Scenario (dat Gyllenhaal ook zelf schreef). Naast Olivia Colman (The Favourite, The Father, The Crown) spelen Jessie Buckley (Fargo, Wild Rose), Dakota Johnson (A Bigger Splash, Fifty Shades of Grey) en Ed Harris (Apollo 13, The Truman Show) een rol.

18.02.2022, 20:00