film

Alle films

The Northman

Robert Eggers

Met Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk en Willem Dafoe
US – 136′
Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

De jonge Viking prins Amleth is getuige van de brutale moord op zijn vader door zijn oom Fjölnir. Overmand door verdriet en woede vlucht hij weg in een roeibootje terwijl hij de woorden uitspreekt die hij als een mantra zal blijven herhalen terwijl hij opgroeit: “Ik zal je wreken, vader! Ik zal je redden, moeder! Ik zal je doden, Fjölnir!” 25 jaar later is de woede nog niet gaan liggen en begint Amleth aan zijn wraak queeste.

Toen Shakespeare zijn Hamlet schreef, gebruikte hij de Scandinavische legende van Amleth als inspiratiebron. Visionair regisseur Robert Eggers (The Lighthouse) keert terug naar het origineel en verwerkte het tot een uniek, radicaal en subliem geweldsvisioen.  Een heftig epos dat elke andere Viking film doet verbleken en een nietsontziende onderdompeling biedt in de 9de-eeuwse Noorse wereld waarin magie, bloedvergieten en goden realiteit zijn. De sterrencast, het woeste IJslandse landschap en de indrukwekkende soundtrack maken dat deze grote productie een instant klassieker is die opvalt door zijn compromisloosheid.

In de pers

Een genadeloos Viking-spektakel zoals u er nog nooit één gezien heeft!
★★★★ – De Morgen

The Northman is exact het soort spektakelfilm met een groot budget en een nog groter auteurregisseur dat je geloof in cinema weer herstelt. Gaat dat allen zien, opdat we in de toekomst meer van dit kunnen zien.
★★★★ – De Standaard

Je kijkt niet naar een film van Eggers, je duikt erín, en je levert jezelf uit aan de zwarte dromen die hij op je ziel projecteert.
★★★★ – Humo

Een verschrikkelijk amusante Vikingfilm
★★★★ – Het Nieuwsblad

16.09.2022, 20:00