film

Alle films

The Peanut Butter Falcon – GEANNULEERD

van Tyler Nilson en Mike Schwartz

met Shia LaBeouf, Dakota Johnson, John Hawkes, Zack Gottsagen

US – 97’

Engels gesproken, Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u

Feelgoodfilm over een jongen met het syndroom van Down die zijn dromen najaagt.

In teken van Wereld Downsyndroomdag toont Netwerk deze feelgoodfilm. De film kreeg veel media-aandacht tijdens de première door presentator en Down the Road gastheer Dieter Coppens, die de film op Twitter omschreef als “gouden tip! Supermooie film en voor mij zeer herkenbaar”.

De jonge Zak met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler, die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor, een medewerkster van het verpleegtehuis, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis.

The Peanut Butter Falcon is een komische avonturenfilm met in de hoofdrollen Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church en Bruce Dern. Het beleefde zijn wereldpremière tijdens het festival South by Southwest en won daar de publieksprijs in de sectie Narrative Spotlight.

Shia LaBeouf brings soul to odd-couple adventure.
★★★ – The Guardian

The Peanut Butter Falcon: zo maak je een sterke feelgoodfilm.
★★★★ – De Morgen

21.03.2020, 20:00