film

Alle films

The Sci-Fi Soundtrack + Interstellar

Lezing door Robin Broos + Film van Christopher Nolan

The Sci-Fi Soundtrack – een muzikale lezing van Robin Broos
Lezing start om 19u00

 

Interstellar van Christopher Nolan
Met Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Timothée Chalamet
US – 169′
Engels gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 21u00

Netwerk Aalst vrijwilliger en filmfreak Steven Claessens verwent je tijdens de feestdagen met vier filmavonden om duimen en vingers af te likken.
Hij opent groots, met een goed gevulde avond. Op het menu The Sci-Fi Soundtrack – een muzikale lezing van Robin Broos – en de topfilm Interstellar Christopher Nolan. Tip: Geef een filmticket cadeau en geniet samen met je liefde, familie en vrienden!

The Sci-Fi Soundtrack

De vijf noten uit het thema waarmee de aardse wetenschappers communiceren met het buitenaardse leven in Close Encounters of the Third Kind. Of de verontrustende en beklijvende soundtrack die Mica Levi creëerde voor Under the Skin. Ook in sciencefictionfilms maakt muziek vaak het verschil.
120 jaar na Le voyage dans la lune – de ‘eerste’ sciencefictionfilm ooit – duikt filmjournalist Robin Broos anderhalf uur lang in de soundtracks die het genre typeren. Van de symfonische scores uit grootse space opera’s tot de meeslepende soundscapes van de 21e eeuw. Van de ruimte tot de aarde en terug.
De muzikale lezing The Sci-Fi Soundtrack won in het najaar van 2021 de Publieksprijs op het Razor Reel Flanders Film Festival in Brugge, en haalde het daarmee van een hele reeks topfilms. Op 27 december herneemt hij zijn lezing nog één keer in Aalst!
Robin Broos schreef The Sci-Fi Soundtrack, een boek boordevol interessante weetjes en boeiende anekdotes over filmmuziek in de ruimste zin. Een project dat voortvloeide uit het radioprogramma met dezelfde naam op Klara, waarvan hij sinds 2018 co-presentator is.

Na de lezing draaien we Christopher Nolan’s Interstellar: de film waarvoor componist Hans Zimmer naar de kerk trekt. Interstellar vertelt het verhaal van een groep onderzoekers die gebruikmaken van een pas ontdekt ‘wormgat’. Hiermee ontsnappen ze aan de beperkingen van de ruimtevaart en overmeesteren ze de oneindige afstanden van een interstellaire reis… Het indrukwekkende ruimte-epos van de Britse regisseur Christopher Nolan (Memento, Inception, Tenet…) duurt net geen 3 uur maar vliegt voorbij. In essentie: tijd is relatief.

Robin Broos: Het geluid in Interstellar is baanbrekend. Om de leegte van de ruimte te beklemtonen, doet componist Hans Zimmer zelfs een beroep op het pijporgel in de Londense Temple Church.

In de pers

‘Interstellar’: indrukwekkend, meeslepend, ontroerend.
★★★★ – De Morgen

‘Interstellar’: een visueel overrompelend en bijwijlen diep ontroerend sciencefictionepos.
★★★★ – Humo

27.12.2022, 19:00