film

Alle films

The Sisters Brothers

van Jacques Audiard

Met Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix, John C. Reilly

VS/FR/ES – 121′

Engels gesproken – Nederlands ondertiteld

Geweren, goud en geldzucht in het Wilde Westen

1850, het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. Een wonderlijke odyssee leidt twee onvergetelijke broers van Oregon naar Californië, met slechts één doel: het uitoefenen van hun vak – moorden.

De broers Eli (John C. Reilly) en Charlie Sisters (Joaquin Phoenix) zijn door hun baas op pad gestuurd om de chemicus Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed) op te sporen en uit wraak te vermoorden. Ze worden bijgestaan door een vernuftige goudzoeker genaamd Morris (Jake Gyllenhaal). Er liggen echter problemen op de loer voor de broers: Charlie drinkt meer dan goed voor hem is en Eli wordt overmand door een identiteitscrisis. In de tussentijd blijkt de snuggere Hermann Kermit Warm meer in petto te hebben dan de broers in eerste instantie dachten.

Saddle up, ride along en maak kennis met deze door bloed, liefde en vooral geweld gebonden broeders!

De Franse regisseur Jacques Audiard (Un Prophète, De Rouille et d’Os) maakt met deze Western zijn Engelstalige debuut. Het visueel rijke The Sisters Brothers – gebaseerd op de gelijknamige roman van Patrick Dewitt uit 2011 – had echter zomaar een Coen Brothers-project kunnen zijn gezien de droge en gitzwarte humor. Dheepan (2015) leverde Audiard al een Palme d’Or en veel lof op en met The Sisters Brothers, gedragen door een onstuitbare sterrencast, lijkt hij dit succes minstens te gaan evenaren.

23.11.2018, 20:00