film

Alle films

The Whale

Darren Aronofsky

Met Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau, Ty Simpkins
US – 117′
Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Charlie leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.

The Whale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (The Mummy Trilogy, Crash) als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things). Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.

The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert.

De film won 2 zeer terechte Oscars. Brendan Fraser won de Oscar voor beste Acteur en de fenomenale make-up won de Oscar voor beste makeup en hairstyling.

In de pers

Het werkt. Visueel én emotioneel.
★★★★ – Knack Focus

Een ijzersterke acteur
★★★★ – Metro

Een verbluffend weerzien met Brendan Fraser.
★★★ – De Morgen

12.05.2023, 20:00