film

Alle films

The Woman Who Left

Een film van Lav Diaz

met Charo Santos-Concio, John Lloyd Cruz, Michael De Mesa

PH – 226’

Filipijns gesproken, Nederlands ondertiteld

De film begint om 20u

Intiem zwart-witdrama over schuld, boete en rechtvaardigheid

Eind jaren ’90, Filipijnen. Horacia zit al dertig jaar opgesloten in de gevangenis voor een moord die ze niet gepleegd heeft. Ze is een rustige vrouw en als oud-lerares helpt ze medegevangenen met lezen en schrijven.

Op een dag bekent een medegevangene dat Horacia’s ex-verloofde, Rodrigo Trinidad, haar de opdracht gaf de moord te plegen en hem in de schoenen van Horacia te schuiven. Horacia wordt vrijgelaten, maar ze herkent haar land niet meer en vind haar familie niet terug. De anders zo zachtaardige vrouw voelt wraakgevoelens opwellen; ze laat zich Renata noemen en gaat op zoek naar de man die de oorzaak is van al haar ellende: Rodrigo Trinidad, nu een rijk man.

The Woman Who Left is een bedwelmende kijkervaring in prachtige zwart-witfotografie. Deze vertelling van een vrouw die worstelt met gevoelens tussen wraak en verzoening is gebaseerd op een kortverhaal van Tolstoj. Deze film duurt bijna vier uur en kreeg de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië in 2016. Dankzij Mooov is deze film nu te zien in het arthouse circuit. Mis deze vertoning niet!

27.03.2018, 20:00