film

Alle films

The Worst Person in The World (geannuleerd maar wel op Picl)

van Joachim Trier

PICL

Met Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum

NO – 128′

Noors gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u00

Prachtige Millennialromcom die ideaal smaakt tussen Kerst en Nieuw.

Julie wordt bijna dertig, maar kan geen genoegen nemen met haar leven. Wanneer ze dertig wordt, besluit Julie meer uit het leven te halen en zet ze een punt achter haar stabiele relatie met de 45-jarige succesvolle schrijver Aksel. Ze ontmoet de jongere en knappe Eivind, met wie ze zich in een nieuw avontuur stort.

The Worst Person in the World (Verdens verste menneske) is de nieuwste film van de Noorse regisseur Joachim Trier en de afsluiter van zijn zogenoemde Oslo Trilogy (Reprise, Oslo, August 31st). Aangevoerd door de getalenteerde actrice Renate Reinsve kijkt de filmmaker in deze rake romcom naar de onzekerheden en de extases van een millennial in de Noorse hoofdstad. Reinsve kruipt in de huid van een herkenbare twintiger die nog altijd niet goed weet wat ze met haar leven wil. Ze worstelt met de verwachtingspatronen, zowel professioneel als privé. Mannen komen. Mannen gaan. Is ze daarom the worst person in the world?

Opgedeeld in twaalf hoofdstukken en doorspekt met onvergetelijke scènes blijkt The Worst Person in the World niet zozeer een doorsnee romcom, maar veeleer een weemoedige ode aan de onvolmaaktheid van het leven, met zijn ups en downs, met zijn zekerheden en twijfels.

Joachim Triers verbluffende romantische komedie The Worst Person in the World wist het publiek van Film Fest Gent te overtuigen en kwam uit de bus als de winnaar van de North Sea Port Publieksprijs.

Renate Reinsve won dit jaar op het Filmfetstival van Cannes de prijs voor Beste Actrice.

Een ode aan de opwinding, de vrijheid, de tegenstrijdige verlangens, de onmogelijke keuzes, de mislukkingen en de spijt waarmee het pad richting volwassenheid bezaaid is.
★★★★★ – De Morgen

Een film die je intense dingen doet voelen en diepe gedachten laat denken.
★★★★ – De Standaard

De kwetsbaar geestige hoofdactrice spat van het scherm.
★★★★★ – Metro

Renate Reinsve: wat een ontdekking.

  • VRT NWS

De film is zoals zijn hoofdpersonage: vrolijk geschift, maar ook doordrongen van droefheid.

  • Vertigo

An Instant Classic
★★★★★ – The Guardian

30.01.2022, 20:00