film

Alle films

The Wrestler

Darren Aronofsky

Met Mickey Rourke, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei
Duur: 109′

In de augustusweekends kan men in Aalst genieten van een unieke filmervaring. Onder de noemer KALEIDOSCOOP organiseren de cultuurdiensten en Netwerk in samenwerking met vier laatstejaarsstudenten culturele studies, een openluchtfilmprogramma op uitzonderlijke locaties in de binnenstad. Als afsluiter toont Netwerk The Wrestler van Darren Aronofsky.

Randy ’The Ram’ Robinson was in de late jaren ‘80 een heel succesvolle professionele worstelaar. Nu probeert hij de eindjes aan elkaar te knopen door op te treden voor een handvol overtuigde worstelfanaten in scholen en gemeenschapscentra in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn dochter en lijkt niet in staat om een stabiele relatie aan te gaan. De kick van de shows en de adoratie van zijn fans zijn alles waar hij nog voor leeft. Wanneer hij tijdens een wedstrijd een hartaanval krijgt, zegt zijn dokter hem dat hij definitief moet stoppen met worstelen. Voor Randy is dat het moment om zijn leven te evalueren. Hij probeert opnieuw contact op te nemen met zijn dochter en begint een voorzichtige romance met Pam, een stripdanseres op retour. Maar Randy wordt terug in de ring gelokt met het vooruitzicht nog één keer te vechten tegen zijn grootste concurrent.

Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië 2008

Mickey Rourke weet dat het de rol van zijn leven is en legt alles wat hij heeft meegemaakt in de weegschaal. […] Regisseur Darren Aronofsky speelt het spel perfect en laat elk effectbejag weg ten voordele van een realisme dat Rourke toelaat de kijker uit te tellen. (Niels Ruëll, De Standaard)

 

27.05.2009, 20:30