film

Alle films

There Will Be Blood

Paul Thomas Anderson

Met Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Kevin J. O’Connor, Ciaran Hinds
158′

Een meeslepend verhaal over familie, geloof, macht en olie. Het speelt zich af tegen de achtergrond van de koortsachtige jacht op olie in het Californië van begin 20ste eeuw. De film volgt de levensgeschiedenis van Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis) die zich als alleenstaande vader eigenhandig opwerkt van arme mijnwerker tot oliemagnaat.

Wanneer Plainview een mysterieuze tip krijgt over een klein stadje, Little Boston, in het Westen waar de olie letterlijk uit de grond zou spuiten, gaat hij met zijn zoontje H.W. op avontuur. In dit meedogenloze stadje, waar het plaatselijke vermaak zich beperkt tot de Hallelujakerk van de charismatische voorganger Eli Sunday, slaan Plainview en H.W. hun slag. Maar ook al maakt de olie hen rijk, toch blijft niets bij het oude wanneer de conflicten escaleren en alle menselijke waarden – liefde, hoop, geloof, ambitie, gemeenschap en zelfs de band tussen vader en zoon – onder vuur komen te liggen als gevolg van corruptie, bedrog en de rijkelijk vloeiende olie.

Magistrale film van Anderson (Magnolia, Boogie Nights, …) over de mensenhaat van een achterdochtig olieman, vertolkt door de zeer sterke Daniel Day-Lewis.

 

17.12.2008, 20:30