film

Alle films

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Een film van Martin McDonagh

Met Frances McDormand, Sam Rockwell, Woody Harrelson, Caleb Landry Jones

US- 115’

Engels gesproken – Nederlands ondertiteld

Subliem komisch drama met onvergetelijke dialogen

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze schildert drie billboards die weggebruikers naar haar stadje leiden met daarop een controversiële boodschap gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildrid en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama van Oscar Winnaar Martin McDonagh (In Bruges) en won de prijs voor Beste Scenario op he filmfestival van Venetië.
Frances McDormand (Fargo) is onvergetelijk in de rol van Mildred Hayes en Woody Harrelson en Sam Rockwell zorgen als sheriff en hulpsheriff voor het perfecte tegengewicht. De film heeft daarenboven een excellente soundtrack van Carter Burwell (de vaste componist van the Coen brothers), verankerd in de rijke Amerikaanse folktraditie.
Op de Oscars vielen zowel Frances McDormand (Beste Actrice) als Sam Rockwell (Beste Mannelijke Bijrol) in de prijzen.

11.05.2018, 20:00