film

Alle films

Tout s’est bien passé (Film Fest Gent On Tour)

van François Ozon

Met Sophie Marceau, Hanna Schygulla, Charlotte Rampling, André Dussollier, Grégory Gadebois

FR – 113’

Frans gesproken – Nederlands ondertiteld

Film speelt om 20u

De nieuwste François Ozon in avant-première met inleiding van Patrick Duynslaegher

De vader van Emmanuelle ligt op 85-jarige leeftijd in het ziekenhuis na een beroerte. Wanneer hij ontwaakt, lichtjes verlamd en afhankelijk, vraagt deze man, nieuwsgierig naar alles en gepassioneerd door het leven, aan zijn dochter om hem te helpen sterven.

François Ozon adapteerde de autobiografische roman van Emmanuèle Bernheim, een auteur die vaak met hem samenwerkte (ze schreven samen de scenario’s van Sous Le Sable, Swimming Pool, 5×2 en Ricky).

Een typisch Franse film van Ozon met vaart en allure, waarin acteurs en actrices kunnen tonen wat ze in hun mars hebben. – Film Fest Gent

Film Fest Gent On Tour
Elke maand laat Film Fest Gent je genieten van een avant-première. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren ze de nieuwste films van markante filmmakers. Je krijgt niet zomaar de film te zien. Op alle locaties leidt filmkenner Patrick Duynslaegher samen met een regisseur of gastspreker de film in. Live of via een video-introductie. Je kan de voorstellingen elke 3de dinsdag van de maand bijwonen in Netwerk Aalst.

21.09.2021, 20:00