film

Alle films

Triangle of Sadness (Film Fest Gent on Tour)

Ruben Östlund

PICL

Met Woody Harrelson, Harris Dickinson, Charlbi Dean Kriek

SE – 147′

Engels gesproken — Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u00

Na de Fashion Week worden Carl en Yaya, een stel modellen en influencers, uitgenodigd op een jacht voor een luxe cruise. Terwijl de bemanning voor de gasten zorgt, weigert de kapitein zijn hut te verlaten als het beroemde galadiner nadert. De gebeurtenissen nemen een onverwachte wending en het machtsevenwicht wordt omgekeerd wanneer een storm toeslaat en het comfort van de passagiers in gevaar brengt…

Triangle of Sadness won de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes! Met zijn vorige film The Square won Ruben Östlund er ook al de hoofdprijs.
Tussen al deze vreugdekreten helaas ook wat minder nieuws. De Zuid-Afrikaanse actrice Charlbi Dean Kriek is eind vorige maand helaas plots overleden in New York. Dean speelt in Triangle of Sadness een topmodel en influencer die geobsedeerd is door haar imago en carrière.

Film Fest Gent On Tour
Elke maand laat Film Fest Gent je genieten van een avant-première. Onder de noemer Film Fest Gent On Tourprogrammeren ze de nieuwste films van markante filmmakers. Je krijgt niet zomaar de film te zien. Op alle locaties leidt filmkenner Patrick Duynslaegher samen met een regisseur of gastspreker de film in. Live of via een video-introductie. Je kan de voorstellingen elke 3de dinsdag van de maand bijwonen in Netwerk Aalst.

FFG Wide Angle Elke maand voorziet Film Fest Gent een Wide Angle bij de On Tour-film. Met dit dossier gaan we dieper in op de film, de maker, de thema’s en meer. En dat dankzij teksten in verschillende vormen, door verschillende auteurs én dankzij een gloednieuwe podcast.

Wide Angle: Triangle of Sadness binnenkort online

27.09.2022, 20:00