film

Alle films

Un beau matin

Mia Hansen-Løve

Met Léa Seydoux, Pascal Greggory, Melvil Poupaud
FR – 112′
Frans gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 20u00

Alleenstaande moeder Sandra (Léa Seydoux) woont samen met haar acht-jarige dochter in een klein appartementje in Parijs. Naast het zorgen voor haar dochter en haar drukke baan als tolk gaat Sandra regelmatig op bezoek bij haar vader, een oud filosofie professor die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte waardoor hij hard achteruit gaat en niet meer zelfstandig kan wonen. Terwijl Sandra en haar familie druk in de weer zijn met het inpakken van zijn spullen en de moeizame zoektocht naar een geschikt verzorgingstehuis, loopt ze haar oude vriend Clément tegen het lijf waarmee ze het contact was verloren. Ondanks dat Clément een relatie heeft, krijgen de twee een affaire en heeft Sandra na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft.

Un Beau Matin is een persoonlijk en liefdevol Frans drama van Mia Hansen-Løve (Bergman Island). Haar nieuwe film is gesitueerd in haar geboortestad Parijs met in de hoofdrol Léa Seydoux (Crimes of the Future, No Time to Die) en gaat over de ironie van het leven. Inspiratie voor het script haalde Hansen-Løve deels uit de ziekte van haar vader, waardoor het verhaal autobiografische elementen bevat. De film ging dit jaar in première tijdens het Cannes Director’s Fortnight en won daar het Europa Cinemas Label voor Beste Europese film op Cannes 2022.

In de pers

Zonder franjes. Maar met metier, intelligentie en gevoel. De Franse regisseuse van ‘L’avenir’ (2016) en ‘Bergman Island’ (2021), houdt het simpel en subtiel, en laveert listig langs de meloclichés heen. Het is een bitterzoete kroniek over de luimen van de liefde, het soort mature, geenszins pronkerige maar toch discreet complexe cinema over ‘les choses de la vie’.
★★★★ – Focus Knack

Magie in twee woorden: Léa Seydoux. Haar rol in het mooi uitgepuurde Un beau matin is een van de beste uit haar carrière. ‘Un beau matin’ is een franjeloze film, in de positieve zin.
★★★★ – De Morgen

Léa Seydoux levert een ingetogen tour de force. ‘Un beau matin’ is ontwapenend eerlijk.
★★★ – De Standaard

Dankzij het subtiele spel van filmster Léa Seydoux is ‘Un beau matin’ van Mia Hansen-Løve een beau film. Seydoux laat je meeleven met het personage. Ook regisseuse Mia Hansen-Løve heeft de klasse om de tegenstrijdige, wisselende complexe gevoelens niet te verwoorden maar mee te geven. Met Seydoux’ hulp overtreft ze eerdere films als ‘Eden’ of ‘Bergman Island’. En die waren ook al de moeite.
★★★ – Bruzz

15.11.2022, 20:00