film

Alle films

VAF Wildcards on Tour

Bekroonde kortfilms

Vertoning start om 20u00
Aansluitend is er een Q&A met de makers
Toegang: vrije bijdrage

Ontdek bekroonde kortfilms van net afgestudeerd filmtalent op het witte doek in aanwezigheid van de makers.

De VAF Wildcards zijn de grootste filmprijzen van het land en een springplank naar een carrière als professioneel filmmaker.
Gilles Coulier, Adil El Arbi en Bilall Fallah, Tom Van Avermaet, Nathalie Teirlinck, Gust Van den Berghe, Eva Küpper, Sofie Benoot of Sahim Omar Kalifa zijn maar enkele regisseurs die ooit een VAF Wildcard wonnen en intussen hun naam vestigden.

Kom genieten van Klette (Michael Abay), Les murs qui crient (Evi Cats), Inertia (Julie Verstraten), Tukuleur (Brahim Tall) en Mona (Abdulrahman Alshowaiki).

Klette (Michael Abay)

Klette gaat over de 26-jarige Morgane (vertolkt door Jennifer Heylen) die nog altijd bij haar moeder woont, haar studies nog steeds niet heeft afgerond en in de liefde niet verder raakt dan een onenightstand. Ze weet duidelijk niet van aanpakken, in Brussel noemt men zo iemand een ‘klette’. Of worstelt ze zoals zoveel jongvolwassenen met het streven naar het maatschappelijk opgelegde levenspad?

VAF Wildcard Fictie 2022
Duur: 17′
NL en FR gesproken, met Nederlandse ondertiteling
Master, RITCS

Les murs qui crient (Evi Cats)

Les murs qui crient gaat over muren die getuige zijn van politiegeweld. Op alle muren in Kuregem staat zijn naam geschreven: Adil. Het leven raast erlangs, wielrenners de ene richting uit, auto’s de andere. De tijd schrijdt voort. Terwijl de inwoners van de wijk zich een weg banen door de sporen van een specifieke herinnering, begint de ruimte op zichzelf te leven.

VAF Wildcard Documentaire 2022
Duur: 12′
Arabisch en Frans gesproken, met Nederlandse ondertiteling
Bachelor, RITCS

Inertia (Julie Verstraten)

Inertia gaat over J, een jonge vrouw van begin twintig, die een naaste verliest. In plaats van stil te staan en te reflecteren over hoe dit verlies haar beïnvloedt, kijkt ze resoluut de andere kant op en onderdrukt de emoties. Een schaduw manifesteert zich in in haar appartement en neemt langzaam haar bureau over, haar boeken en tekenmateriaal bedekkend. J erkent de aanwezigheid, maar doet geen poging de betekenis ervan te achterhalen. Ze blijft wegrennen tot ze wordt gedwongen te reflecteren.

VAF Wildcard Animatie 2022
Duur: 11′
Zonder dialoog
Master, LUCA (C-mine)

Tukuleur (Brahim Tall)

Tukuleur geeft een platform aan een personage met gemengde etniciteit op zoek naar diens plaats in de Westerse maatschappij en de publieke ruimte. Haar, lichaamsbouw en huidskleur transformeren, kruisen en wisselen elkaar af, wat een choreografie van uiterlijk en houdingen creëert, gebaseerd op representaties doorheen de kunstgeschiedenis en popcultuur. Doordat het personage steeds verandert, probeert Tukuleur bloot te leggen hoe onze blik de interpretatie van verschillende lichamen in verschillende contexten interpreteert. Bijgevolg toont de film de gevolgen van deze blikken en hun daaraan gelinkte voorstelling/representatie van de persoonlijke groei en problemen van het personage, dat probeert diens plek te vinden tussen aanvaarding en anders-zijn.

VAF Wildcard Filmlab 2022
Duur: 16′
Zonder dialoog
Master LUCA (Sint-Lukas)

MONA (Abdulrahman Alshowaiki)

Mona, een moeder van twee kinderen, worstelt om haar dochters te beschermen tegen tradities en ouderwetse conventies.

Eervolle vermelding Fictie 2022
Duur: 12′
Arabisch gesproken, met Nederlandse ondertiteling
Master LUCA (Sint-Lukas)

Met de steun van het VAF

03.03.2023, 20:00