film

Alle films

What Do We See When We Look at the Sky?

Alexandre Koberidze

Met Giorgi Ambroladze, Giorgi Bochorishvili, Ani Karseladze, Oliko Barbakadze
GE – 150′
Georgisch gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

‘What Do We See When We Look at the Sky?’ is een bijzonder liefdessprookje waarin melancholie, magie en diepe gevoelens samenkomen.

Het is liefde op het eerste gezicht wanneer de timide Lisa en Giorgi elkaar toevallig ontmoeten in de Georgische stad Kutaisi. Ze zijn zo aangedaan dat ze vergeten hoe je je normaal gedraagt bij een eerste ontmoeting. Zonder elkaars naam te kennen, spreken ze af om elkaar de volgende dag opnieuw te ontmoeten. Maar wanneer ze de volgende ochtend wakker worden, heeft een vloek hen veranderd: ze zien er opeens helemaal anders uit. De dagen die volgen ontmoeten ze elkaar regelmatig zonder zich bewust te zijn van hun eerdere coup de foudre.

Een prachtige parabel over liefde en aantrekkingskracht. Een kafkaësk en tegelijk teder sprookje dat stilstaat bij hoe we kijken naar het alledaagse. Met zijn tweede film wist de Georgische regisseur Alexandre Koberidze de internationale pers te verrassen en de recensies zijn dan ook erg lovend. Een verfrissende, warme en fabelachtige mix van melancholie en magie dat je hart zal veroveren.

In de pers

In de handen van bijna elke andere regisseur was het lyrische sprookje misschien te veel van het goede geweest, maar de Georgische filmmaker Alexandre Koberidze levert een bescheiden meesterwerk af.  – De Filmkrant

Een hedendaags sprookje – The New York Times

Een wonderlijke romance – The Hollywood Reporter

Geestig, Warm, Verrassend – Variety

Een Filmisch plezier – Cineuropa

 

14.06.2022, 20:00