film

Alle films

Wheel of Fortune and Fantasy

Ryusuke Hamaguchi

Met Kotone Furukawa, Kiyohiko Shibukaw, Hyunri, Ayumu Nakajima, Fusako Urabe, Aoba Kawai
JP – 121′
Japans gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Een onverwachte driehoeksverhouding, een verleidingspoging die verkeerd afloopt en een ontmoeting die voortkomt uit een misverstand. Het traject van drie vrouwen die een keuze moeten maken… De Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn 2021.

Alle speelfilms die Ryusuke Hamaguchi tot nog toe maakte getuigen van een groot narratief talent en een vindingrijk omgaan met plot, intrige en verhaalsopbouw. Ook de vorige film van de Oscarwinnende Drive My Car-regisseur is een pareltje die je lang zal koesteren. Een omnibusfilm geïnspireerd op Les rendez-vous de Paris ((1955) van Eric Rohmer.

In de pers

De regisseur van DRIVE MY HEART verrast met drie korte films die het hart sneller doen slaan. Zeldzaam opwindende cinema over onze onmacht om echt bij de ander te komen. Voor fijnproevers.
★★★★ – DE STANDAARD

Ryusuke ‘Drive My Car’ Hamaguchi doet alle romantische radertjes spinnen in zijn fraaie drieluik Wheel of Fortune and Fantasy.
★★★★ – FOCUS KNACK

Expect the unexpected !
★★★★ – BRUZZ

In een anthologiefilm gebeurt het vaak dat het ene verhaal sterker is dan het andere, maar in Wheel of Fortune and Fantasy zijn de drie episodes even sterk, met de tweede als de meest verrassende en de derde als de meest ontroerende. Het vele geklets vormt trouwens absoluut geen hindernis. Liefhebbers van echte auteurscinema weten waar naartoe.
VERTIGO

07.06.2022, 20:00