film

Alle films

Wil

Tim Mielants

Met Stef Aerts, Matteo Simoni, Annelore Crollet, Dirk Roofthoooft, Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Bijvoet, Els Dottermans
BE – 113′
Nederlands gesproken
Film start om 20u00

1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in hun stad. Maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter?

Wil is Tim Mielants tweede film na De Patrick, die zowel nationaal als internationaal op veel erkenning kon rekenen. Eerder regisseerde hij ook al o.a. de internationale succesvolle reeksen Peaky Blinders, Legion en The Terror, maar vooral ook The Responder waar hij leading director was en waarvoor hij 6 BAFTA-nominaties (incluis Beste Serie) scoorde. Wil is de verfilming van de bestseller van Jeroen Olyslaegers, die ondertussen in acht talen vertaald werd, meerdere grote literaire prijzen won en door The Times gekwalificeerd werd als historische fictie op haar best.

 

In de pers

Het is een beklijvende film als een nietsverhullende spiegel, meeslepend en confronterend. Wegkijken op eigen risico. 
★★★★ – De Standaard

Dat Mielants moeiteloos een groots opgezette productie als Wil te baas kan, verrast niet.
De cast is indrukwekkend, maar finaal is het de minst ronkende naam die iedereen van het doek speelt: Annelore Crollet.
★★★★ – De Standaard

Regisseur Tim Mielants puurt uit Jeroen Olyslaeghers’ roman een zenuwslopende oorlogsthriller, die duwt waar het pijn doet.
★★★★ – De Morgen

De verfilming van Jeroen Olyslaegers’ bestseller is een snijdend oorlogsdrama.
★★★★ – Het Nieuwsblad

01.12.2023, 20:00