film

Alle films

Wonderstruck

Een film van Todd Haynes

met Michelle Williams, Julianne Moore, Oakes Fegley

US – 116′

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Overdonderend en betoverend wonderkabinet

Een jongen, Ben, verlangt naar de vader die hij nooit heeft gekend. Een meisje, Rose, droomt van een mysterieuze actrice van wie ze het leven nauwkeurig bijhoudt in haar plakboek. Wanneer Ben raadselachtige aanwijzingen ontdekt in de kamer van zijn moeder, en Rose op een ochtend een verleidelijk krantenkop leest, besluiten beide kinderen op zoek te gaan naar datgene wat ze missen.

Na visueel verrukkelijke retro-melodrama’s als Mildred Pierce en Carol tekent regisseur Todd Haynes voor het verhaal van twee kinderen: een meisje in 1927 en een jongen in 1977. Allebei zijn ze doof en hopen ze in Manhattan datgene te vinden wat ontbreekt in hun leven. Ben, die door een ongeval zijn moeder én zijn gehoor verliest, loopt weg van huis op zoek naar de vader die hij nooit heeft gekend. Vijftig jaar eerder zoekt Rose naar de actrice uit stomme films die ze idoliseert. Haynes weeft de twee tijdsperiodes en vertellingen op een vloeiende en betoverende manier door elkaar, steunend op een orkestrale score van de onvolprezen Carter Burwell en wonderlijke 35mm-beelden die je terugvoeren naar het New York van de twenties en seventies.

Met het adembenemende Wonderstruck tekent Haynes voor zijn meest ambitieuze film tot op heden. Op virtuoze wijze brengt hij je terug naar de magie van de kindertijd. Het scenario is, net als Martin Scorsese’s Hugo, gebaseerd op een boek van Brian Selznick. Een melodrama om het warm van te krijgen.

01.05.2018, 20:00