film

Alle films

Yesterday

Danny Boyle

Met Himesh Patel, Lily James, Kate McKinnon, Ed Sheeran
UK – 117′
Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Netwerk Aalst vrijwilliger en filmfreak Steven Claessens verwent je tijdens de feestdagen met vier filmavonden om duimen en vingers af te likken. Voor de laatste avond laat hij je de songs van de The Beatles vergeten en herontdekken, maar dan in de versie van Jack Malik.
Tip: Geef een filmticket cadeau en geniet samen met je liefde, familie en vrienden!

Maar het is ook 6 januari, dus Driekoningen, en geen Driekoningen zonder Driekoningentaart in ons café. Zeker proeven, want wie een boon heeft krijgt een cadeaubon voor Cinema Netwerk Aalst.

Yesterday. Na een vreemd voorval is Jack de enige in heel de wereld die zich The Beatles nog herinnert. Zowel de bandleden als hun iconische muziek zijn volledig gewist uit het geheugen van de gehele mensheid. Jack probeert al jaren tevergeefs door te breken als singer-songwriter. Nu hij als enige kan putten uit het rijke repertoire van The Beatles verandert alles. Door zijn succes dreigt hij wel Ellie – die hem al jarenlang trouw steunt – te verliezen.

Regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting) en scenarioschrijver Richard Curtis (Four Weddings an a Funeral, Love Actually and Notting Hill) slaan de handen in elkaar voor een rock- roll komedie over muziek, dromen, vriendschap en the long and winding road die leidt naar de liefde van je leven.  Naast charismatische vertolkingen van Himesh Patel en Lily James, zorgt Ed Sheeran voor een leuke cameo.

In de pers

De songs van The Beatles doen Yesterday stralen als een zonnetje.
★★★ – Focus Knack

Yesterday gaat vooral over de liefde. Maar dan wel op een originele en geestige manier; een beetje zoals een klassieke song van The Beatles.
★★★★ – NRC

Yesterday vertrekt van zo’n geweldig idee dat je iedereen er meteen heen wil sturen.
– De Standaard

Een leuke, vlotte, swingende romcom vol frisse acteurs.
★★★★ – VPRO

06.01.2023, 20:00