film

Alle films

Zomerfilm: Cinema Paradiso

gekozen door Musto Al Amo (De MAKERS)

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar mag het wat meer zijn en tonen we elke vrijdag en zaterdag vanaf zonsondergang openluchtfilms aan de Houtkaai. Bovendien beslis jij (op vrijdag) en de MAKERS (op zaterdag) welke films we draaien.

Cinema Paradiso van Giuseppe Tornatore

met Philippe Noiret, Jacques Perrin, Marco Leonardi

1988 – IT

118′ – Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld

film start om 22u29

OPGELET! Bij regen spelen we de film in onze cinema.

A celebration of youth, friendship, and the everlasting magic of the movies

Een beroemde regisseur keert voor het eerst sinds 30 jaar terug naar zijn dorpje op Sicilië. Hij denkt terug aan zijn jeugd die hij doorbracht in de Paradiso bioscoop waar de projectionist Alfredo hem de liefde voor de film bijbracht. Hij wordt ook herinnerd aan zijn jeugdliefde Elena, die hij in de steek moest laten toen hij naar Rome vertrok.

de MAKERS kleuren onze zomerfilms

Op zaterdag staan de MAKERS centraal. Zij fungeren als de bouwstenen van onze cinema. Zonder hen geen verhalen. Geen dialoog. Zonder hen geen films. Geen publiek. Zonder hen geen cinema. Ontdek welke straffe MAKERS deze zomer hun favoriete openluchtfilms vertonen: Musto Al Amo, Gloria Boateng, Bockie de Repper, Joke Devynck, Malin-Sarah Gozin, Anthony Nti, Sine Özbilge, Michaël R. Roskam, Supercontent, Griet Teck, Lynn Van Royen en Hendrik Willemyns.

Zij kiezen de film, zij zorgen voor de perfecte soundtrack vooraf en vertellen je graag waarom ze net deze film aan je willen voorstellen.

Musto Al Amo
26 jaar geleden ontvluchtte de Koerd Musto Al Amo de Assad-dictatuur in Syrië. Vrij toevallig is hij in België beland. Ondertussen heeft hij zich ontpopt tot een Aalstenaar pur sang en werkt hij als theatertechnieker. Musto studeerde lang geleden aan de filmschool van Moskou. In Zagros het speelfilmdebuut van de Belgisch/Koerdische cineast Sahim Omar Kalifa speelde hij zelf een klein rolletje als Yilmaz van het Koerdische centrum.

De MAKERS i.s.m. deAuteurs.

Zomerfilm: de MAKERS: Elke zaterdag van 3 juli t.e.m. 18 september 2021 vanaf zonsondergang in het parkje aan de Houtkaai.

 

03.07.2021, 20:00