film

Alle films

Zomerfilm: De Patrick

@ Bij Stinne

Met Kevin Janssens, Hannah Hoekstra, Katelijne Damen, Pierre Bokma, Frank Vercruysse, Josse De Pauw

BE – 97′

Nederlands gesproken

Kortfilm begint om 21u30, aansluitend de langspeelfilm.

Locatie: Bij Stinne – Putstraat 116 (aan het Kravaalbos) – Meldert

Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de groep. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. De queeste naar het gereedschap wordt een zoektocht naar zichzelf.

De Patrick is een tragikomedie die zich afspeelt op een nudistencamping. Om los te laten en verder te komen moet je met de billen bloot. Regisseur Tim Mielants draait deze zomer de verfilming van Wil, het bekroonde oorlogsboek van Jeroen Olyslaeghers.

Kortfilm: GRAVEN van Tijs Torfs

Zo nu en dan voelt een man de drang om naar de zee te rijden en een put te graven in het zand. Gewapend met zijn rode muts, zijn vergeeld marcelleke en zijn spade gaat hij verwoed, maar toegewijd aan de slag. Toevallige passanten stellen zich vragen bij de krater die alsmaar dieper wordt. Wat drijft hem toch? Wanneer zal hij ophouden?

Bij Stinne is een monument in Meldert waar je zo het Kravaalbos in loopt. Liefhebbers van de beter scorende Vlaamse film kennen het café natuurlijk al langer, want het was het decor voor de 3de FC De Kampioenen film.

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar gaan we on the road en blazen we ons scherm op bij de gezelligste plekjes in Aalst en omstreken. Verwacht heel veel goeie films en straffe kortfilms op wondermooie plaatsen. Veel recente films maar ook twee keer uit het magische jaar 1986, volgens ons het beste jaar van de jaren tachtig.

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locaties in en rond Aalst voor een magische avond onder de sterrenhemel.

Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm van €0 tot €5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de avond zelf.

In de pers

De Patrick: allemaal in ons blootje, als de prutsers die we zijn.
★★★★ – De Morgen

Dat de personages in hun blootje rondlopen, is het minst vreemde aan De Patrick.
★★★ – Bruzz

Tim Mielants filmdebuut De Patrick is een geestige dramady met weinig kleren maar veel vlees aan, én met Kevin Janssens in zijne pure.
★★★★ – Focus Knack

Op zoek naar de perfecte hamer.
★★★ – De Standaard

25.08.2022, 21:30