film

Alle films

Zomerfilm: Drunk

@ Zomerbar Bloom

Van Thomas Vinterberg

Met Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Maria Bonnevie, Lars Ranthe, Susse Wold, Magnus Millang, Helene Reingaard Neumann

DK – 115’

Deens gesproken – Nederlands ondertiteld

Kortfilm begint 30′ na zonsondergang, aansluitend de langspeelfilm.

Locatie: Zomerbar Bloom – Affligemdreef 164 – 9310 Aalst

Vier vrienden, allemaal leraren op dezelfde middelbare school, testen een theorie uit die beweert dat ze hun leven kunnen verbeteren door een constant alcoholpromille in hun bloed te handhaven. Als Churchill op een ontbijt van whisky een wereldoorlog kan winnen.

Drunk is een ode aan het leven en won vorig jaar terecht de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. De nieuwe film van Thomas Vinterberg (Festen, Jagten) kunt u genieten met of zonder alcohol, aan u de keuze.

Kortfilm: Holiday van Michiel Dhont

De familie van de 26-jarige Maurice organiseert een weekendje weg. De machtsverhoudingen tussen de verschillende generaties lijken vervaagd, maar is hij bereid om, net als de anderen, de schijn hoog te houden?

Zomerbar Bloom aan de Zandberg is de leukste zomerbar van Aalst en omstreken. Lekker chillen tussen de bloemen.

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar gaan we on the road en blazen we ons scherm op bij de gezelligste plekjes in Aalst en omstreken. Verwacht heel veel goeie films en straffe kortfilms op wondermooie plaatsen. Veel recente films maar ook twee keer uit het magische jaar 1986, volgens ons het beste jaar van de jaren tachtig.

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locaties in en rond Aalst voor een magische avond onder de sterrenhemel.

Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm van €0 tot €5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de avond zelf.

 

In de pers

Drunk is een van de mooiste films van het jaar – en dat zeggen we zonder ook maar één druppel te hebben gedronken. Ga dat zien in de bioscoop. ★★★★ – De Morgen

Soms onnozel, soms diepzinnig, soms grappig, soms triest, soms leeg, soms vol. Kortom: een film die smaakt naar het leven zelf. ★★★★ – Focus Knack

Een prachtige film die naast Festen en Jagten tot zijn [Thomas Vinterberg] allerbeste werk mag worden gerekend. (…) Onvergetelijk. ★★★★ – Humo

Drunk is een meeslepende film over een roekeloos experiment. ★★★★ – De Standaard

 

17.08.2022, 21:30