film

Alle films

Zomerfilm: Dune

@ Walstroom

Van Denis Villeneuve

Met Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya

US – 155’

Engels gesproken – Nederlands ondertiteld

Kortfilm begint 30′ na zonsondergang, aansluitend de langspeelfilm.

Locatie: Walstroom – Tragel 7 – 9300 Aalst

Paul Atreides – een briljante jongeman uit het Huis van Atreides – krijgt in een droom bezoek van een mysterieuze vrouw die een noodoproep doet voor haar volk op de planeet Arrakis. Kwaadaardige mogendheden strijden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Paul moet naar de gevaarlijkste plek in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen.

Dune is een overrompelend spektakel van de bovenste plank, verveelt geen seconde (van de ruim tweeënhalf uur) en is adembenemend mooi gefilmd. Wat wil je nog meer? Winnaar van zes Oscars: geluid, montage, visuele effecten, production design, muziek en cinematografie. “My road leads into the dessert” zegt Paul Atreides in de film, de jouwe leiden we graag naar Walstroom en erna op naar Part Two.

Kortfilm: UNE SOEUR van Delphine Girard 

Een nacht. Een auto. Een vrouw in gevaar.

Walstroom vind je aan de oevers van de Dender op wandelafstand van het station en Netwerk Aalst. In afwachting van de herontwikkeling van Tragel-Zuid wordt de site omgevormd tot een makersdistrict voor startende lokale ondernemers en (re)creatievelingen.

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar gaan we on the road en blazen we ons scherm op bij de gezelligste plekjes in Aalst en omstreken. Verwacht heel veel goeie films en straffe kortfilms op wondermooie plaatsen. Veel recente films maar ook twee keer uit het magische jaar 1986, volgens ons het beste jaar van de jaren tachtig.

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locaties in en rond Aalst voor een magische avond onder de sterrenhemel.

Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm van €0 tot €5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de avond zelf.

20.08.2022, 21:30