film

Alle films

Zomerfilm: Heat

gekozen door Michaël R. Roskam (De MAKERS)

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar mag het wat meer zijn en tonen we elke vrijdag en zaterdag vanaf zonsondergang openluchtfilms aan de Houtkaai. Bovendien beslis jij (op vrijdag) en de MAKERS (op zaterdag) welke films we draaien.

Heat van Michael Mann

met Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Jon Voight, Mykelti Williamson, Diane Venora

US – 170′

1995 – Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 20u19

Detective Vincent Hanna is geobsedeerd door de dief Neil McCauley, en probeert hem desnoods ten koste van z’n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna’s team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.

Uiterst stijlvol in beeld gebracht misdaaddrama, strak gemonteerd en heel goed geregisseerd met bovenal twee acteerkanonnen. Prachtfilm, een absoluut hoogtepunt in het genre.

de MAKERS kleuren onze zomerfilms

Op zaterdag staan de MAKERS centraal. Zij fungeren als de bouwstenen van onze cinema. Zonder hen geen verhalen. Geen dialoog. Zonder hen geen films. Geen publiek. Zonder hen geen cinema. Ontdek welke straffe MAKERS deze zomer hun favoriete openluchtfilms vertonen: Musto Al Amo, Gloria Boateng, Bockie de Repper, Joke Devynck, Malin-Sarah Gozin, Anthony Nti, Sine Özbilge, Michaël R. Roskam, Supercontent, Griet Teck, Lynn Van Royen en Hendrik Willemyns.

Zij kiezen de film, zij zorgen voor de perfecte soundtrack vooraf en vertellen je graag waarom ze net deze film aan je willen voorstellen.

Michael R. Roskam
De Belgische regisseur Michael R. Roskam brak door met zijn Oscargenomineerde debuut Rundskop, regisseerde naast partner in crime Matthias Schoenaerts, Tom Hardy en James Gandolfini in The Drop en Adèle Exarchopoulos in de histoire d’amour La fidèle. Momenteel draait hij in New Orleans de misdaadserie In With the Devil voor Apple TV+, helemaal in de lijn van zijn favoriete cineasten Michael Mann en Martin Scorsese.

Meer over zijn filmkeuze binnenkort.

De MAKERS i.s.m. deAuteurs.

Zomerfilm: de MAKERS: Elke zaterdag van 3 juli t.e.m. 18 september 2021 vanaf zonsondergang in het parkje aan de Houtkaai.

 

18.09.2021, 20:00