film

Alle films

Zomerfilm: Hereditary

gekozen door Hendrik Willemyns (De MAKERS)

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar mag het wat meer zijn en tonen we elke vrijdag en zaterdag vanaf zonsondergang openluchtfilms aan de Houtkaai. Bovendien beslis jij (op vrijdag) en de MAKERS (op zaterdag) welke films we draaien.

Hereditary van Ari Aster

Met Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff,

US – 120’

Engels gesproken – Nederlands ondertiteld

Film start om 22u18

Meesterlijke horrorfilm dat het genre ver overstijgt

Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. Vooral haar kleindochter Charie, voor wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. De Grahams zitten nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt. Annie, de moeder binnen het gezin wordt gedwongen om een duister pad in te slaan om te kunnen ontsnappen aan het noodlot dat hen allen te wachten slaat.

Regisseur Ari Aster laat met zijn filmdebuut een zeer verontrustende kijk zien op een huishouden dat op onheilspellende wijze uit elkaar valt…

Visueel en ook emotioneel verbluffend sterke horrorfilm is het regiedebuut van Aster, die het genre een handvol onvergetelijke beelden rijker heeft gemaakt. Zo zal je het ‘kloppen’ op het zolderluik door moeder Graham (Colette op haar meest hysterisch) niet snel vergeten. Al is het duidelijk dat deze film het genre ver overstijgt.

de MAKERS kleuren onze zomerfilms

Op zaterdag staan de MAKERS centraal. Zij fungeren als de bouwstenen van onze cinema. Zonder hen geen verhalen. Geen dialoog. Zonder hen geen films. Geen publiek. Zonder hen geen cinema. Ontdek welke straffe MAKERS deze zomer hun favoriete openluchtfilms vertonen: Musto Al Amo, Gloria Boateng, Bockie de Repper, Joke Devynck, Malin-Sarah Gozin, Anthony Nti, Sine Özbilge, Michaël R. Roskam, Supercontent, Griet Teck, Lynn Van Royen en Hendrik Willemyns.

Zij kiezen de film, zij zorgen voor de perfecte soundtrack vooraf en vertellen je graag waarom ze net deze film aan je willen voorstellen.

Hendrik Willemyns
Filmmaker en muzikant Hendrik Willemyns is vooral bekend van zijn werk bij de Belgische band Arsenal. Hij presenteert evengoed muziek in boekvorm als een film in concertvorm. Met Dance! Dance! Dance! maakte hij in 2014 een dromerige film over een Japanse dj, die op een absurde, maar bestaande wet botst die mensen verbiedt te dansen. Birdsong uit 2019 ligt in eenzelfde magisch-realistische lijn en verenigt muziek en prostitutie. De muzikant als prostituee komt ook terug in de poëziebundel Room of Imaginary Creatures die hij datzelfde jaar uitbracht.

Meer over zijn filmkeuze binnenkort.

De MAKERS i.s.m. deAuteurs.

Zomerfilm: de MAKERS: Elke zaterdag van 3 juli t.e.m. 18 september 2021 vanaf zonsondergang in het parkje aan de Houtkaai.

 

17.07.2021, 20:00